Подкрепям изграждането на втори лифт в Банско. Да не забравите

...
 Подкрепям изграждането на втори лифт в Банско. Да не забравите
Коментари Харесай

Ски легенди и 100 метра суджук на откриването на сезона в Банско

 „ Подкрепям построяването на втори въжен превоз в Банско. Да не забравите да ме поканите за откриването му, което съм сигурен, че ще бъде скоро “, сподели на конференцията ма Бъндеришка поляна легендата в международното ски втурване, италианеца Кристиян Гедина. Той е участник в 5 зимни олимпиади и медалист от 3 международни шампионати. За 17 години дейна спортна активност до 2006 година, когато се отхвърля Гедина реализира 13 победи за международната купа – 12 в спускането и 1 в Супер Г. Най-бързият скиор подари за залата на славата в бар „ Хепи Енд “ чифт свои скиорски обувки, с които печелил първи места в надпреварите. Кметът на Банско Георги Икономов и управител Директора на концесионера „ Юлен “ увериха публицистите, че доста скоро ще бъде дадена зелена улица за построяването на втори въжен превоз, макар напъните на зеления октопод да провали плана.






Луксозният швейцарски бранд HUBLOT подари на Гедина, Жирардели и Иван Обрейков по един часовник от лимитираната серия Моделът HUBLOT Classic FusionAerofision Chronograph Bansko е решен напълно в цветовете на родния курорт – синьо и жълто. Празникът на писта Томба стартира със съревнование сред отботите на Кристиян Гедина и 5-кратния притежател на Световната купа Марк Жирардели. С бурни аплодисменти хилядната аудитория приветства слалома на 87-годишния бай Асен Тренчев, който решително финишира. Преди старта стартира играта „ Ловци на съкровища ”. Късметът се усмихна на 49-годишния Любен Шумарски от Благоевград, който завоюва чисто ново „ Ауди “ А3. Около обед в заниманието се включи младата поп изпълнителка Михаела Филева.





В ранния следобяд Ути Бъчваров раздаде 100 метра суджук, подготвен от него по специфична банска рецепта. На гиганстско барбекю той опече 3 прасенца, а самодейните сформира към читалище „ Никола Вапцаров ” допълниха картината в стила на най-хубавите бански обичаи.



   В 18 часа на площада в Банско се състоя формалното разкриване на сезона, със специфичното наличие на министъра на туризма Николина Ангелкова и спортния министър Красен Кралев, След тържествените слова и обилните фойерверки, фолк фурията Анелия забавлява публиката със своите горещи осъществявания.


 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР